Trophy wife servin' up sparkle

Idag blir det lite naglar och nagellack här i bloggen. Jag fick nagellacket "trophy wife" från Essie av min syster i födelsedagspresent och jag älskar verkligen färgen som är mörkt grönblå. Den skiftar en aning i olika ljus. Detta är första gången jag provar ett Essie nagellack men jag måste säga att hitintills gillar jag det! Borsten var jättebra och man kunde i princip dra över nageln en gång och ändå täcka hela eller större delen av nageln. Färgmässigt klarade den ett lager men jag tog ändå två för att få färgen lite skarpare, det var dock ingen större skillnad.
Ovanpå Essie-lacket har jag använt OPI's "Servin' up sparkle" som hör till Serena Williams setet.
'
 
xoxo Sandra Falconstone

Sparkling red Christmas

 
Då har jag åter kommit till Sverige och vi har firat julen med familjen här hemma. Imorgon eller idag, vilket man vill ska vi fira julen med släkten på den danska "Julefrokost" som vi har hos farmor varje år.
För någon dag sedan passade jag på att göra riktigt juliga läppar, röda och glittriga. Mycket mer än så har jag tyvärr inte att bjuda på just nu.
 
God fortsättning på julen och ett Gott nytt år!!
 
xoxo Sandra Falconstone
 

Bad Hairday

De senaste 5 dagarna har jag haft besök av Ebba och har inte direkt hunnit skriva något. Mina sminkningar har varit ganska basic. Det var meningen att vi skulle slå på stort en dag men vi var så trötta efter för lite sömn och massa rännande runt på stan. Därför blev det bara basic eller inget smink alls.

De dagar då jag inte har något smink brukar jag försöka åtminstonde fixa mitt hår. Ser håret bra ut brukar det aldrig vara några problem. Håret är prio nummer ett för mig i princip alltid. Har du en dålig hårdag kvittar det i princip hur ditt smink ser ut för ditt hår förstör allt ändå.
Det krävs dock inte mycket för att rädda en dålig hårdag utan lite accessoarer eller en håruppsättning kan göra under!

xoxo Sandra Falconstone

Red lips

Nu har jag bara varit hemma några dagar och tagit det lugnt. Vilket innebär att jag inte sminkat mig och idag var inget undantag. Jag fick dock ett ryck och gjorde röda läppar. Jag hade absolut inget annat smink förutom de röda läpparna som jag endast använt en röd läppenna för att göra. Jag har nämligen blivit av med mitt röda läppstift, och nu samtidigt som jag skriver detta kom jag på vart det är! Eller? Jag får se när jag beger mig tillbaka till Sverige.
 
Imorgon kommer det att bli lite mer smink eftersom jag antagligen ska bege mig ut och göra London osäkert nu när Ebba kommer och hälsar på mig :)
 
xoxo Sandra Falconstone

Blackest night

Idag har jag gjort en sminkning som jag faktiskt ALDRIG haft tidigare. Jag har haft varianter, men aldrig denna kombination av endast en färg. Detta är en sminkning som alla någon gång vill ha och det är också en sminkning som i princip ALLA känner sig obekväma i när de först provar den. Det är en skarp sminkning trots mycket toning och det krävs lite tid och rätt ljus, för att de flesta ska vänja sig vid sminkningen. Många vill lära sig denna sminkning och när de går och blir sminkade säger de att de vill ha en svart sotning. När de sedan ser resultatet tycker de många gånger att muan kasnke inte gjort världens bästa jobb.
Jag som Mua brukar alltid rekommendera en mildare variant av denna sminkning till kunder som inte är vana vid mycket smink. Men om man vill prova denna, så kom ihåg att sminkningen oftast inte kommer ses i det starka ljus den görs i samt att det tar lite tid att vänja sig.
 
xoxo Sandra Falconstone

Sparkling Saphire

Denna sminkning är en av mina favoriter och jag gör faktiskt den ganska ofta. Innan har jag varit mer för att alltid ha olika sminkningar men det senaste året har jag haft några få sminkningar som jag gjort hela tiden. Nu de senaste veckorna har jag dock börjat känna att jag vill ha större variation igen och förhoppningsvis håller det i sig :) Men om man känner sig bekväm i något är det inte fel att använda det!
 
Jag började med att göra en grön sotning med två olika gröna färger och en svart skugga för att mörka extra i globlinjen. Den svarta lägger jag innan jag lägger den gröna!
Den blå eyelinern har jag gjort genom att blöta en eyelinerpensel i Mixing Liquid (MUS) och sedan i en blå Eyedust (Sight - MUS) och gjort eyelinern som en vanlig eyeliner. Därefter har jag återigen doppat eyelinerpenseln i mixing liquid och därefter i ett blått glitter (Taurus - MUS). Det blåa förstärkte jag sedan genom att ha en blå Eyepencil (Secret Agent - MUS) och en blå mascara (Turqoise - MUS).
 
 
xoxo Sandra Falconstone
 
 

Classic

Idag är ännu en av de dagar då jag hellre stannat i sängen och haft film-maraton, men tyvärr har jag skolarbete som kallar och måste bege mig till skolan för att jobba på en presentation i Forensic Psychology.
Idag är mina ögon fruktansvärt svullna, jag har huvudvärk och ser lite ut som ett monster haha. Då är det tur att det finns smink. Det blev dock en väldigt basic sminkning idag, vilket är att rekommendera när man är sjuk. Man vill mest bara se fräschare och piggare ut då och inte ha en massa kladd i ansiktet.
 
Jag har använt:
¤ MUS Cake Eyeliner
¤ MUS Eyepencil Vanilla
¤ Dior Show Iconic Mascara
 
¤ MUS Solpuder Tan
¤ NARS Blush Deep Throat
 
¤ Elizabeth Arden 8h Cream Lip protection
 
xoxo Sandra Falconstone

City Jungle

Nu har det varit många dagar sedan jag orkade sminka mig, har legat hemma med feber. Min mamma och min syster My har varit här i London och hälsat på vilket var väldigt trevligt. Synd bara med febern som aldrig verkar vilja gå över. Kanske för att jag inte direkt vilat. När man har gäster måste man underhålla dem!
 
Idag kände jag dock att det var dags att ta fram färgerna och göra min värld lite mindre grå. Har egentligen inte gjort något idag men ibland är det kul att sminka sig ändå. I alla fall så blir jag på så mycket bättre humör.
 
Idag gjorde jag en grön sminkning med "eyeliner-känsla". Hela sminkningen är gjord som en eyeliner fast mycket tjockare. Denna sminkning är lätt att anpassa och man kan tona ner den eller göra den festligare genom att lägga till glitter och fler detaljer.
 
Jag har använt:
¤ MUS Eyeprimer Clear
¤ MUS M/S City Jungle
¤ MUS C/S Paradise
¤ MUS C/S Breeze
¤ MUS M/S Pollution
¤ MUS M/S Muffin
¤ MUS Cake Eyeliner Black
¤ MUS Eyepencil Vanilla
¤ Dior Show Iconic Mascara
 
¤ MUS Solpuder Tan
¤ NARS Blush Deep Throat
 
¤ MUS Lippencil Sandstorm
¤ Illmasqua Sheer Lipgloss Electrify
 
xoxo Sandra Falconstone
 
 

RSS 2.0