Pedikyr

Ikväll har jag ägnat mig åt en hemma-pedikyr. Riktigt skönt, skullat göra det i månader nu, men bara inte haft tiden till det. Alla borde ta sig tid till det!
Här kommer lite tips på en bra hemmapedikyr:

1. Börja med att ta bort gammal nagelack. Sätt sedan ner fötterna i ett varmt vattenbad med fotsalt/duschtvål eller liknande. Sitt med fötterna i blöt 10-15 minuter.
2. Torka fötterna lätt och fila bort förhårdnader, fila dock inte för mycket! Sätt sedan ner fötterna ett tag till i fotbadet.
3. Använd en härlig fotpeeling, min favorit är pepparmint som gör mig otroligt avslappnad! Skölj sedan av fötterna.
4. Klipp naglarna rakt av och fila till om det behövs. Smörj sedan in fötterna i en härlig fotcreme och sätt på dig strumpor. Jag använder ett par strumpor som underlättar för återfuktningen och som är speciella för pedikyr. Gör gärna pedikyren på kvällen och sov med strumporna på, så är fötterna riktigt mjuka och sköna när du vaknar på morgonen :)

Om du vill använda nagellack se till att du torkar bort cremen ordentligt från nageln innan du applicerar lacket. Börja med ett genomskinligt underlack för att jämna ut nagelns yta samt för att undvika missfärgning. Applicera sedan det lack du vill ha och avsluta med ett genomskinligt överlack så färgen håller sig bra.
Se till att nagellacket torkat ordentligt innan du sätter på dig strumporna.


(bild från google)

xoxo Sandra Falconstone

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0