Birthday celebration

Igår var det min födelsedag och jag fyllde hela 25 år. Jag firade med middag på Vapianio tillsammansmed några tjejer från Brunel. Efter middagen åkte vi till Camden där vi nattklubbade. Kvällen till ära hade jag en 60-talsinspirerad makeup. Jag hade egentligen inte så mycket tid att fixa min makeup och mitt hår men det blev ett hyffsat resultat ändå :)
 
 
Jag har använt:
¤ MUS Eyeprimer Clear
¤ MUS M/S Satin
¤ MUS M/S Pollution
¤ MUS E/D Crystal
¤ MUS Cake Eyeliner Black
¤ MUS eyepencil Snowflake
¤ Dior Show Iconic mascara
 
¤ MUS Lippencil Hot Pink
¤ MUS Lipstick Aloha
¤ Mus Lipstick sealer
 
xoxo Sandra Falconstone

Purple Attraction

Idag började jag dagen med att gå ut och springa en runda. Därefter tog jag en riktig lång dusch och mitt i mitt duschande kom min handyman och skulle lufta elementen (vilket e tur att jag har en handyman till, för jag vet i tusan hur man gör). Jag skulle iväg och shoppa lite med Hessa idag när hon slutat skolan, den stackaren har inte en ledig vecka som vi akademiker har :O.. Jag hade en del födelsedagspresenter att göra klart och lite annat smått och gott som jag skulle ha med mig till Sverige så det var bara att bege sig ut :)
 
Dagens sminkning var väldigt basic men ådrog sig många blickar då jag valde ett riktigt mörkt läppstift. Ögonen blev shimmriga med en mörkare glob och eyeliner medans läpparna fick vara i fokus.
Jag tog mig till och med tid att stylea mitt hår idag och min frisyr är väldigt enkel men ändå väldigt fin. Tyvätt fick jag ingen vidare bra bild, men jag har gjort tre fiskebensflätor som jag dragit upp lite så att de är lösa och stretiga sedan har jag fäst alla flätorna i varandra med hårnålar så det ser ut som en enda stor fläta. Ändarna på flätorna flätade jag ihop men har man genomskinliga gummiband är det inget måste.
 
Till sminket har jag använt:
 
¤ MUS Eyeprimer Clear
¤ MUS M/S Muffin
¤ Clinique CSSS lim. ed. dark purple shade
¤ MUS Cake Eyeliner Black
¤ MUS Eyepencil Vanilla
¤ Dior Show Iconic Mascara
 
¤ MUS Lippencil Purple Attraction
¤ MUS Lipstick Black Orchid
¤ MUS Lipstick sealer
 
Lipstick sealern från Make Up Store kan jag verkligen rekommendera! Jag brukar använda den och det är ytterst sällan om ens någonsin jag behövt bättra på mitt läppstift trots flerarätters middagar och drinkar.
 
xoxo Sandra Falconstone

Sunday

Denna helgen har varit väldigt lugn. I fredags var jag på middag hemma hos Hessa, som jag träffade på International Orientation på Brunel. Hon lagade en riktigt god arabisk måltid bestående av några potatisbullar med lammfärs och örter i. Till huvudrätt blev det lamm med kanel och saffran (plus massa andra kryddor) och saffransris. Jag brukar inte vara så mycket för lamm men det var riktigt gott :)
Jag kom hem med första tunnelbanan och gick inte och lade mig förrän vid 8-tiden, vilket innebär att jag sov bort i princip hela gårdagen. Jag fick dock jobbat en del på min Assessment i Psykologin som jag tänkt göra klart idag. Jag tror dock att jag kommer skriva för mycket, jag har redan använt hälften av orden och tror inte jag har gjort halva arbetet :P Det är i alla fall mitt projekt för idag.

Jag måste också ta mig en tur ut för att springa. Det är sånt jag gör nu för tiden eftersom jag måste klara polisens fystest i januari :) Känner att jag har väldigt mycket press på mig att klara det men känner också att jag har mycket motivation att klara det så det ska nog gå bra :)

xoxo Sandra Falconstone

Halloween - Cleopatra

Här kommer ytterligare en Halloween-sminkning. En Cleopatra-look. Tyvärr fick jag inga riktigt bra bilder (och jag ser ut som en man haha) men man får en idé av sminkningen iaf. 
Jag använde en blå ögonskugga till hela ögonlocket och en tilltagen eyeliner som gick ihop med mina ögonbryn som jag fyllde i med en svart skugga. Jag använde även en blå eyedust från MUS för att förstärka eyelinern med blått skimmer och använde även en guldig. Tyvärr syns detta dock inte så bra på bilderna. Looken kompletterades med en svart peruk, vit klänning och massor av guldiga smycken.
 
 
xoxo Sandra Falconstone

Halloween - Jeaney's faceon

Här kommer ännu en Halloween-look. Detta är den andra looken jag gjorde på Jeaney och jag är inte riktigt säker på vad hon skall föreställa men sminkningen gjordes så att det skulle se ut som att någon hade sytt på ett annat ansikte där hennes eget egentligen skulle vara och jag måste säga att hon fick väldigt mycket respons i form av skrämda människor eller personer som kommenterade hur skrämmande hon såg ut.
 
Vi använde vitt teatersmink som bas för att sedan göra ögonsminkningen helt med flytande eyeliner. Ögonbryn gjorde vi av rött glitter och såren gjordes av flytande latex, toapapper och massor av rött och svart läppstift som vi blandade ihop för att få en blodig färg. Vi hade inget fake-blod och fick därför göra vårt eget :)
 
 
xoxo Sandra Falconstone

Halloween - Broken Doll

Jag har faktiskt varit duktig på att fotografera mina sminkningar den senaste tiden, jag har dock inte varit duktig på att blogga.. Men idag är det återigen dags. Det är egentligen bra med ett litet lager för nu kanske jag kan komma igång lite, jag har ju en del att skriva om..
 
Jag firade Halloween 2 dagar här i London, första gången den Lördagen den 27/10 då jag var Cleopatra och andra gången på dagen d (31/10) då jag var en trasig docka. Inget av det är väl särskilt läskigt egentligen men jag hade lite brist på fantasi och kände att det var det jag ville göra :) Jag använde lite mer kreativitet när jag sminkade Jeaney, som fick vara både vampyr och något som vi inte har någon aning om vad det skulle föreställa.
 
Till att börja med kommer min trasiga dock-look. Jag gjorde en väldigt ljus bas (som dock kunde varit ljusare) och lade en klassisk "dock-makeup". Sedan använde jag mig av en flytande eyeliner för att göra hål och sprickor. För att få en mer 3D-aktig känsla jobbade jag mycket med olika nyanser och hårdheter av eyelinern.
 
 
xoxo Sandra Falconstone

RSS 2.0