Rengöring

Att rengöra huden är viktigt, och jag har redan skrivit ett inlägg om detta men tänkte att det skulle passa sig att skriva ett till nu. Tänkte skriva om de olika stegen man bör ha med i sin rengöringsrutin. Detta är ett viktigt steg i att få en bra bas i sminket. Har du orenheter blir sminket oftast inte bra.


(bild från google)

1. Rengöring - Varje morgon och kväll bör man rengöra ansiktet. Det finns många olika produkter att välja mellan och se till att välja en produkt som passar er hudtyp. Det är viktigt att använda rengöring för rätt typ av hud eftersom man kan få mycket problem med huden annars.
På vintern när det är riktigt kallt, brukar jag hoppa över rengöringen på morgonen och hoppa direkt till ansiktsvattnet eftersom huden behöver extra skydd mot kylan.
När man rengör ögonen ska man tänka på att använda en produkt som är anpassat till detta känsliga område, så att inte irritationer och allergiska reaktioner uppstår.

2. Ansiktsvatten - Ansiktsvattnet neturaliserar PH-värdet i huden och gör så att fuktighetskrämen kan tas upp med en gång istället för några timmar efter man rengjort huden. Här är det också viktigt att ta ett ansiktsvatten som är anpassat till din hudtyp.

3. Fuktighetskräm - Fuktighet är viktigt för din hud. Om du inte återfuktar ordentligt blir huden ospänstig och risken för rynkor är stor. Vilken creme eller lotion du ska använda beror också på din hudtyp. Tänk på att trots att du blir oljig kan du ha torr hy. Om du inte vet vilken hy du har ska du tvätta ditt ansikte och se hur du känner dig, känner du dig stram i huden är du förmodligen torr, blir du snabbt oljig har du antagligen fet hy. Det finns även de som har vissa torra partier och vissa oljiga, detta kallas blandhy.
Creme är oljebaserat och lotion är vattenbaserat, kan vara bra att veta..
Ögonen kräver en egen kräm eftersom man har andra porer vid ögonen än i resten av ansiktet. Oftast är ansiktskrämen alldeles för fet för dessa porer och man kan få "milier" vita "klumpar" som liknar finnar men som inte går att klämma. Dessa måste man gå till speciella hudterapeuter för att bli av med.
Ögonen är ett ställe man snabbt ser om man inte använt fuktighetskräm då man lätt får rynkor i detta område.

4. Peeling - Det finns olika sorters peeling. Det finns daglig peeling som är väldigt finkornig och som går att använda varje dag, tänk dock på att kolla så att produkten passar till er hudtyp.
Sen finns det peeling som är lite grövre, denna ska användas max 2 gånger i veckan. Båda typer tar bort döda hudceller och din hud ser inte glåmig ut längre.

5. Ansiktsmask - Det finns många olika ansiktsmasker till olika sorters ändamål och hudtyper. Kolla på förpackningen så att den passar till din hy och ditt ändamål. Ska ej användas för ofta, oftast max 2 gånger i veckan.

Har ni några frågor är det bara att ställe dem :) Jag svarar gärna. Detta var en väldigt snabb genomgång och jag har säkert missat något.

xoxo Sandra Falconstone



Kommentarer
Postat av: Becca

Mycket bra inlägg!

2010-09-30 @ 05:20:21
URL: http://isladebecca.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0